Volledig scherm
© ANP

Lieke Wevers sluit Olympisch turntoernooi af met twintigste plaats

Lieke Wevers uit Oldenzaal heeft de meerkampfinale van haar olympisch turntoernooi afgesloten met een twintigste plaats.

,,Het waren geweldige Spelen. Je wilt er niet alleen zijn, maar ook echt presteren en echt tevreden kunnen terugkijken. Dat heb ik voor elkaar gekregen", vertelde ze nadat ze als twintigste in de meerkampfinale was geëindigd.

Valse start
Gecoacht door vader Vincent en ondersteund door tweelingzus Sanne kende ze een valse start met een val op balk. ,,Ik kon niet slechter beginnen, het gebeurde bij het eerste element ook en dan moet je die hele oefening nog. Ik heb dit echt nooit, ik weet niet meer wanneer ik er in wedstrijd voor het laatst afging", mopperde ze even.

Haar meerkamp was goed voor een score van 55,865. "Ik moest mezelf wel echt even bij elkaar rapen, maar ik ben inmiddels zo geroutineerd om dat sterk af te maken. Ik was het aan mezelf verplicht om die knop om te zetten."

Passie
Dat lukte achtereenvolgens op vloer, sprong en brug. ,,Ik had het liefst nog een extra rondje gedaan, nog een keer langs balk. Ik stop absoluut niet per direct', zei ze, bijna 25 jaar inmiddels. Dit is mijn passie en mijn leven. Ik heb geen idee wat er hierna komt, maar eerst maakt Sanne het hopelijk nog mooi af." Haar zus turnt maandag de finale op balk.

Goud
Turnster Simone Biles heeft donderdag met overmacht de meerkampfinale gewonnen. De Amerikaanse, eerder met haar land al goed voor het goud in de teamfinale, sloot haar rondgang langs vier toestellen af met een score van 62,198.