Volledig scherm
Robin Löwik tweede in tijdrit topcompetitie Emmen © Dick Soepenberg

Löwik tweede in tijdrit topcompetitie Emmen

Drie dagen na zijn eindzege in het Roder Wielerweekend heeft Robin Löwik opnieuw een aansprekend wielersucces behaald. De renner uit Vriezenveen werd woensdagavond tweede in de topcompetitietijdrit in Emmen.

In een veld van bijna honderd renners moest Löwik alleen de Belg Jasper de Plus, broer van wielerprof Laurens van Jumbo-Visma voor laten gaan. Hij hield onder anderen Nederlands uurrecordhouder Dion Beukeboom (derde) en Ronde van Overijssel-winnaar Nils Eekhoff achter zich.

Plezier

Löwik kende deze winter een dip en dacht erover zijn fiets te verkopen. Met dank aan onder meer een nieuwe trainer – tijdritspecialist Remco Grasman – hervond hij het plezier. „Ik kan al een aantal jaar goed fietsen, maar deed dat nooit heel slim. Nu koers ik in klassiekers een stuk slimmer en ondertussen is mijn motor ook een stuk groter geworden. Dat laatste blijkt dus ook in de tijdritten. Ik ben een laatbloeier en heb nog de ambitie om naar het continentale niveau door te stromen.”

NK

De renner uit Vriezenveen ziet zichzelf niet direct als favoriet voor het NK tijdrijden over een week, waar clubrenners voor een aparte titel strijden. „Ik ging hier ook niet met ambities heen en dat doe ik nu ook niet. Ik ga gewoon knallen op het Nk en zie nadien wel of ik het goed gedaan heb of niet.”