Volledig scherm
Samuel Balasz van Het Ravijn. © MarcelTerBals/mtb-sport.net/photos

Mannen Ravijn lijden eerste nederlaag

LEIDEN – De waterpoloërs van Het Ravijn zijn niet langer ongeslagen in de eredivisie. Bij De Zijl in Leiden werd een 12-10 nederlaag geleden. Een domper gezien de drie zware uitwedstrijden die wachten.

Het verlies in Leiden was te voorkomen als Het Ravijn in de eerste periode wat zorgvuldiger in de afwerking was geweest. De Nijverdalse ploeg domineerde op alle fronten maar na de eerste acht minuten was het slechts 1-2, waar 1-5 of 1-6 ook mogelijk was geweest. In het vervolg kreeg Het Ravijn de rekening gepresenteerd. Vlak voor rust kwam Het Ravijn voor de eerste keer op achterstand (5-4) en het verschil liep in de derde periode op tot 8-5. Bij 10-6 zette de ploeg van Robert Muncaksy een eindsprint in, maar die stokte bij 11-10. Zes seconden voor tijd maakte Jasper Haasnoot namens De Zijl aan alle onzekerheid een einde.

De komende drie duels gaat Het Ravijn op bezoek bij achtereenvolgens UZSC, Donk en ZPB. Ploegen die meedoen om de prijzen en derhalve echte graadmeters of Het Ravijn zich dit seizoen kan mengen bij de beste ploegen van de eredivisie.