Yoran Loos (links) maakte dit weekend zijn rentree bij Het Ravijn en scoorde tegen SVH twee keerCOPYRIGHT;orangepictures/Ron Jonker
Volledig scherm
Yoran Loos (links) maakte dit weekend zijn rentree bij Het Ravijn en scoorde tegen SVH twee keer COPYRIGHT;orangepictures/Ron Jonker © Orangepictures

Mannen Ravijn overtuigen bij SVH

WATERPOLO/ROTTERDAM - De mannen van Het Ravijn beleefden een perfect carnavalsweekeinde met twee overwinningen. Na de 12-8 zege op zaterdag in de streekderby tegen BZC, werd zondag SVH met overtuigende cijfers verslagen: 23-14. Het was de eerste keer dit seizoen dat Het Ravijn de barrière van twintig treffers slechtte.

Een betere positie op de ranglijst leverde die dubbele zege niet op, doordat de nummer drie De Zaan verrassend won bij koploper UZSC. Het Ravijn blijft daardoor vierde met een achterstand van twee punten op De Zaan. Wel liep de voorsprong op de nummer vijf AZC op tot negen punten.

Voorspoedig

Het duel in Rotterdam bij de nummer acht van de ranglijst verliep aanvankelijk uiterst voorspoedig voor Het Ravijn. De ploeg van Ron Loos schoot in de eerste periode met scherp en dat leverde een 7-1 voorsprong op. Het Ravijn liet daarop de teugels wat vieren en prompt kwam SVH terug in de wedstrijd.

Verder dan een marge van drie (5-8) liet Het Ravijn het niet komen. Bas ter Brake bracht nog voor rust het verschil weer op vier (5-9), waarna Het Ravijn ook na de wisseling van kant weer een uiterst doeltreffende periode kende. Met 10-16 begonnen de ploegen aan het laatste kwart en toen was al duidelijk dat Het Ravijn de punten mee zou nemen naar Nijverdal. Met de routiniers veelal op de kant zorgden de jonge talenten dat het verschil zelfs nog groter werd.