Volledig scherm
Mariannen het Lam Scholten: Van Set-Up naar Eurosped. © Herman Zandhuis

Marianne het Lam-Scholten verruilt Set-Up'65 voor Eurosped

VROOMSHOOP/OOTMARSUM - Volleybalster Marianne het Lam-Scholten speelt komend seizoen bij Eurosped. Ze speelde de afgelopen twee seizoenen voor Springendal Set-Up’65.

Na het vertrek van Laura de Zwart was Eurosped op zoek naar een nieuwe hoofdblokkeerster, het liefst met eredivisie-ervaring. ,,Met de komst van 27-jarige Friezin is de gewenste kwaliteit én de nodige ervaring binnengehaald", meldt de Vroomshoopse eredivisionist in een persbericht. Het Lam-Scholten speelde in het verleden ook voor Taurus in Houten en Zwolle.

De blokkeerster kijkt uit naar het nieuwe seizoen: ,,Eurosped bouwt voor het komende seizoen aan een erg ambitieus team. Daarin heeft de technische staf een duidelijke rol voor mij in gedachten en die uitdaging ga ik heel graag aan! De professionele omgeving en een ontzettend gedreven staf maakt dat je als team hard moet werken, maar met plezier kunt volleyballen."

Bestuurslid technische zaken Diane Rademaker: ,,Bij de samenstelling van de selectie voor het komende seizoen zijn we nadrukkelijk op zoek naar de mix van toptalenten en ‘oudere’ speelsters met enkele jaren ervaring in de eredivisie. Met Marianne het Lam-Scholten voegen we veel kwaliteit en ervaring toe aan onze selectie."