Volledig scherm
© ANP

Moeder Martine Smeets trots, ondanks verloren troostfinale

GEESTEREN/ RIO DE JANEIRO - Even een dikke troostknuffel van vader en moeder en toen weer terug naar haar team. Handbalster Martine Smeets uit Geesteren heeft met verdriet haar olympisch toernooi moeten beëindigen, na de verloren strijd om de bronzen medaille tegen Noorwegen.

"We zijn ontzettend trots. De meiden zijn veel eerder gekomen dan iedereen tevoren had gedacht", zegt moeder Ans Smeets vanuit Rio de Janeiro, "maar ja, dat willen ze nu even niet horen en dat begrijpen we allemaal", zegt Smeets, die zondag met haar man Rento terugvliegt naar Nederland.

"Vanavond gaan we eerst nog even naar het Holland Heineken House, ik hoop dat Martine en haar team daar ook zijn. We hebben elkaar direct na de wedstrijd heel kort gesproken. Natuurlijk is ze teleurgesteld, maar de Noren waren gewoon heel sterk en speelden slim. Als er dan in onze verdediging een gaatje valt, sta je achter. De Noren zijn niet voor niks wereldkampioen. Voor Martine is dit toernooi een hele mooie ervaring geweest, ze kijkt er tevreden op terug. We hebben geen idee wat de komende dagen allemaal gaat gebeuren als we terug zijn. Het is wel heel gaaf dat Geesteren zo sterk heeft meegeleefd," aldus Ans Smeets, die samen met Rento dankzij de steun van ATPI Sport Events ook de halve finale en trootsfinale nog in Rio konden blijven. Martine zal volgens haar moeder snel terug moeten naar haar club in Duitsland: "de voorbereidingen op het seizoen zijn daar al weer in volle gang."