Volledig scherm
Gerben Morsink © Robin Hilberink

Morsink rijdt goede generale voor Geesteren

LONS-LE-SAUNIER. Gerben Morsink heeft zaterdag goede zaken gedaan op het CSI3*-concours in het Franse Lons-le-Saunier. De springruiter uit Beuningen werd in de 1.50 meter-rubriek derde. Met Cartaire Z bleef Morsink foutloos en noteerde hij een goede tijd (63.30). Alleen Olivier Guillon (60.35) en Harold Boisset (63.20) waren in eigen land sneller.

Morsink was door zijn prestatie ook gekwalificeerd voor de finale in de strijd om de grote prijs, maar het slotstuk van het concours werd afgelast na zware regenval. Het parcours was na een nacht slecht weer zompig. ,,Desondanks heb ik een goed concours gereden. Ik heb het gebruikt als een soort generale richting CSI Twente. Nog even een keer op gras rijden. Ik ben tevreden’’, aldus Morsink.

Kirsten Rikkert

Ook een derde plaats voor Kirsten Rikkert. De amazone uit Enter presteerde dat in de Grote Prijs van Asten. Met Winde R.A.G. reed Rikkert een tijd van 42,62 sec en moest daarmee twee Argentijnse springruiters voor zich dulden. Bruno Passaro won met Chicago Z in een tijd van 40,93 seconden. Zijn landgenoot Matias Albarracin werd met Cannavaro 9 tweede in 42,15 seconden tweede.