Volledig scherm
Yoran Loos (links) van Het Ravijn. © Orangepictures

Nederlaag voor gekortwiekte mannenploeg Ravijn

WATERPOLOLEIDEN - De waterpoloërs van Het Ravijn hebben zaterdag in een uiterst merkwaardige ontmoeting verloren van ZVL. In Leiden was de thuisploeg met 12-11 te sterk. Het Ravijn blijft ondanks het verlies op de vijfde plaats in de eredivisie.

Dat het zo spannend werd, mag bijna een wonder worden genoemd. Het Ravijn speelde namelijk drie periodes met een zwaar gedecimeerd team. Sander Veltkamp was al afwezig en aan het einde van de eerste periode raakte Het Ravijn binnen veertien seconden twee spelers kwijt door een zogenaamde UMV, uitsluiting met vervanging. Het overkwam Yoran Loos en Bram van Leuteren.

Er bleven toen nog maar acht Nijverdalse veldspelers over, onder wie de debuterende Thijmen Karel. De stand sprak ook al niet in het voordeel van Het Ravijn: 4-2. De getergde bezoekers kwamen aan het begin van het tweede kwart weliswaar langszij (4-4), maar halverwege leek ZVL op een comfortabele zege af te stevenen: 7-4.

Het Ravijn wenste zich echter niet zo maar bij een nederlaag neer te leggen. De Nijverdallers begonnen sterk aan de tweede helft en binnen vier minuten was de achterstand weggepoetst: 8-8. Daarna hielden de ploegen elkaar in het vizier, waarbij Het Ravijn bij 10-11 voor de eerste en enige keer aan de leiding kwam. ZVL nam het commando weer over, maar na 12-11 kreeg Het Ravijn nog drie keer de kans om in overtal langszij te komen. Dat lukte niet, waardoor de drie punten in Leiden bleven.