Nijverdaller De Zwart directeur Atletiekunie

NIJVERDAL - Pieke de Zwart start op 1 december 2017 in de functie van algemeen directeur van de Atletiekunie. Hij volgt Joëlle Staps op die, de afgelopen twaalf maanden de functie op interim basis heeft vervuld.

Volledig scherm
Pieke de Zwart © Atletiekunie

Pieke vervulde de afgelopen jaren de functies van verandermanager en commercieel directeur-bestuurder binnen de Rabobank. In die functies heeft hij diverse verandertrajecten succesvol afgerond en teams beter laten functioneren.

John Bos, vice-voorzitter van het bestuur en tevens voorzitter van de selectiecommissie licht het besluit toe. ,,Met de bagage en het grote palet aan ontwikkelde competenties die Pieke meebrengt, zijn wij ervan overtuigd dat we met hem een daadkrachtig en mensgerichte professional op de positie van algemeen directeur krijgen. Hij is iemand die de strategische doelstellingen van de Atletiekunie op de juiste wijze kan vertalen en met zijn verbindende leiderschapsstijl aansluit bij hetgeen de organisatie zoekt.”

Pieke is zeer sportief en houdt van hardlopen, bootcamp en squashen. Een achtergrond als professional in de sport heeft hij niet en hij ziet het volgens de Atletiekunie als 'een prachtige uitdaging om zijn ervaring uit het bankwezen aan te wenden om de atletieksport in Nederland verder te ontwikkelen'.

De Zwart: ,,Mijn professie en persoonlijke maatschappelijke betrokkenheid komen prachtig samen in deze functie. Heel graag draag ik bij aan het verder professionaliseren en positioneren van de Atletiekunie alsmede aan het versterken van de atletieksport.''