Volledig scherm
De Nijverdalsebergcross van 2018. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Nijverdalsebergcross andermaal voor Zwienenberg

NIJVERDAL – Nick Zwienenberg heeft net als vorig jaar de Wilgenweard Nijverdalsebergcross op zijn naam geschreven. De Nijverdaller bleef in eigen huis de concurrentie ruim 100 meter voor en zegevierde in 37.09.

Daarmee was Zwienenberg ruim sneller dan zijn winnende tijd van vorig jaar (38.21), een teken dat het met de vorm wel goed zit. Aanvankelijk bleef een vrij grote groep bij elkaar, maar uiteindelijk wist Zwienenberg zijn laatste twee concurrenten (Taco Schaaf en Erik Slomp, beiden van BB-lopers uit Zwolle) af te schudden. Schaaf werd tweede in 37.33, Slomp kwam kort daarachter als derde binnen in 37.41. Nijverdaller Frank Meijer had daarvoor al een gaatje moeten laten en strandde met 37.52 op elf seconden van het podium. Saskia Schutte van Cialfo Epe werd de winnares bij de vrouwen in 45.17, voor Jolanda van Dam (47.39) en Marieka op den Dries (48.12).

5 kilometer

Op de halve afstand ging de winst naar Harmen Hoek (TION). Zo spannend als op de tien kilometer werd het nooit: de Enschedeër soleerde naar een fraaie zege in 17.56. Daarmee was Hoek ruim sneller dan achtervolger Pim Bakker (AV Rijssen), die 19.01 liet noteren. Robert Gerritsen van AC Ommen zat daar weer 18 seconden achter en liet de klok op 19.19 stilstaan. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Naomi Heidema van AC Ommen. Na 22.13 was ze weer terug bij de finishlijn aan de Regge. Daarmee bleef ze Lizette van der Vegt (Impala, 23.20) en Deborah Wissink (Diepenheim, 23.35) voor.

De Nijverdalsebergcross was de tweede uit het SNS Crosscircuit, die uit vijf wedstrijden bestaat. De volgende loop is de Zuurbergcross op zaterdag 18 januari in het buitengebied van Holten.