Volledig scherm
© Creative Commons

Niveau van Twents korfbal zorgwekkend

ENSCHEDE - Voor de korfballers begint komend weekeinde de nieuwe (veld)competitie. Eén ding staat nu al vast: er is werk aan de winkel voor veel clubs in de regio.

Niet alleen is het aantal derby’s in Twente dit seizoen beperkt, ook is er sprake van een terugval in niveau. Door de degradatie van TOP Vroomshoop en HKC (Hengelo) naar de derde klasse, spelen er in totaal dit veldseizoen nog slechts zeven teams in de bovenste helft van de landelijke competitie. Vrijwel alle Twentse clubs zien de nivellering die al enige jaren bezig is, met lede ogen aan. De teams zijn het met elkaar eens dat alleen samenwerking het Twentse korfbal weer terug kan brengen op het niveau waarop jaren geleden hoogtepunten te noteren vielen. Destijds werd er ook door korfbalgrootmachten uit de Randstad met bewondering en respect naar deze regio gekeken.

Uitzondering

Een uitzondering op de matige prestaties is NKC’51. De club uit Nijverdal maakt zich na een geweldig jaar op voor de overgangsklasse. NKC-trainer Gert Schorn is er heilig van overtuigd dat de ploeg in de overgangsklasse hoge ogen gaat gooien. Het Vriezenveense Amicitia, AKC uit Almelo en het Enschedese Rigtersbleek starten de competitie in de eerste klasse met elk met een nieuwe trainer. Amicitia zag Patrick Hage overkomen van Rigtersbleek, dat zelf van start gaat onder leiding van ex-speelster Quenda Kuitert. AKC is nog steeds op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en staat tot aan de zaalcompetitie onder leiding van oud-international Samantha Schorn en oud-speler Ewald Leus.