Volledig scherm
- © Pro Shots

Ola John op huurbasis naar Wolverhampton Wanderers

ENSCHEDE - Ola John speelt dit seizoen voor Wolverhampton Wanderers. De club uit het Engelse Championship huurt de in Nijverdal opgegroeide aanvaller voor één seizoen van Benfica, dat bovendien het contract van de oud-speler van FC Twente met één jaar verlengt. John wordt donderdag medisch gekeurd bij Wolves.

John leek afgelopen week nog op weg naar Toulouse. De Franse club kwam echter niet tot een akkoord met Benfica over het te betalen percentage van zijn salaris. Wolverhampton Wanderers, dat vorige maand in Chinese handen kwam, is dat wel gelukt. John wordt morgen gekeurd en als hij de medische tests doorstaat zit hij zaterdag waarschijnlijk al bij de selectie voor de uitwedstrijd tegen Birmingham City.

Optie tot koop
De nummer acht op het tweede niveau in Engeland heeft bovendien een optie tot koop bedongen. Mocht de samenwerking bevallen, dan kan Wolverhampton de vleugelspits komende zomer voor acht miljoen euro overnemen van de Portugese topclub. Om volgend jaar sterker in de onderhandelingen te staan, heeft Benfica het contract van John met één jaar verlengd tot medio 2019.