Volledig scherm
PREMIUM
Jill Roord speelt vanavond haar 50ste interland voor het Nederlands vrouwenelftal. © BSR Agency

Oldenzaalse Jill Roord maakt zich tegen Turkije op voor haar 50ste interland

OLDENZAAL - Jill Roord (22) werd door haar belangrijke goal tegen Nieuw-Zeeland tijdens het laatste WK een semi-bekende Nederlander. De Oldenzaalse verruilde Bayern München afgelopen zomer voor Arsenal en wil het stempel van de eeuwige nummer twaalf bij Oranje nu definitief achter zich laten.

In haar nieuwe appartement in Saint Albans, een stadje ten noorden van Londen, begint Jill Roord steeds beter haar draai te vinden. Ze woont er pas een week of vier, maar het begint langzaamaan een vertrouwd plekje te worden. In haar vrije tijd is ze daar vooral ‘lekker met mezelf en met Netflix’. Want de afgelopen maanden waren met een WK, een vakantie en een transfer van Bayern München naar Arsenal tamelijk hectisch.

  1. Sanne Wevers rekent op WK-deelname: ‘Blij dat ik weer mee kan doen’

    Sanne Wevers rekent op WK-deelname: ‘Blij dat ik weer mee kan doen’

    Kan Sanne Wevers zich voorstellen dat bondscoach Gerben Wiersma haar niet meeneemt naar de WK in Stuttgart? Na enige bedenktijd klinkt het volmondig: ‘Nee.’ ,,Ik moest er even over nadenken. Ik hoop dat ik meer waarde heb voor het team dan alleen de toestellen die ik turn. Ik denk dat we ook een bepaald ervaringsteam naar de WK moeten sturen’’, zei Wevers na haar eerste wedstrijd sinds de WK van Doha, november vorig jaar.