Een dag na de fatale val van Wouter Weylandt eren zijn ploeggenoten hem tijdens een geneutraliseerde vierde etappe in de Giro. Tweede van rechts rijdt Tom Stamsnijder, die Weylandts beste vriend Tyler Farrar ondersteunt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dag na de fatale val van Wouter Weylandt eren zijn ploeggenoten hem tijdens een geneutraliseerde vierde etappe in de Giro. Tweede van rechts rijdt Tom Stamsnijder, die Weylandts beste vriend Tyler Farrar ondersteunt. © AP

Op de tiende sterfdag denkt Tom Stamsnijder vooral aan de mens Wouter Weylandt

Het is zondag precies tien jaar geleden dat de Belgische wielrenner Wouter Weylandt tijdens een etappe van de Giro d’Italia om het leven kwam. Ploeggenoot Tom Stamsnijder zag het gebeuren. „Ik herinner hem liever hoe hij als mens was.”

  1. Ethiopische topatleten via Hengelo naar Olympische Spelen in Tokio
    PREMIUM

    Ethiopi­sche topatleten via Hengelo naar Olympische Spelen in Tokio

    HENGELO - Het ene atletiekgala in het FBK Stadion, de FBK Games, is nog maar net achter de rug of het volgende topsportevenement in hetzelfde stadion staat al weer op het programma. Deze dinsdagavond strijden Ethiopische topatleten om een ticket voor de komende Olympische Spelen. „Er zijn heel veel Ethiopiërs die de limiet voor de Spelen kunnen halen of al gehaald hebben. Maar alleen de snelste drie van vanavond, hier in Hengelo, gaan naar Tokio.”