Sylke Haverkorn: nieuwe uitdaging in Turkije
Volledig scherm
Sylke Haverkorn: nieuwe uitdaging in Turkije © sascha westerink

Oud-Enschedese Haverkorn aangesteld als rugbybondscoach in Turkije

ENSCHEDE - Rugbycoach Sylke Haverkorn van het Leidse DIOK wordt bondscoach van het Turkse Dames 7s team dat deze zomer deel neemt aan het Europese kampioenschap 7s in Budapest.

Haverkorn, geboren Enschedese, blijft daarnaast als enige vrouwelijke coach in de heren ereklasse actief als  coach van de Leidse rugbyers. De oud-international hoort bij de hoogst opgeleide rugbycoaches van Nederland.

Zij is ook de enige vrouw in Nederland die actief is binnen de heren ereklasse. Als voorwaartsen coach van de huidige nummer twee op de nationale ranglijst, het Leidse RC DIOK, heeft ze een succesvol seizoen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg staan de Leidse rugbyers met één been in de kampioensfinale. 

Rugby Europe, de overkoepelende organisatie van de Europese rugbybonden, heeft haar gevraagd het Turkse nationale dames rugbyteam te helpen bij een trainingskamp. Ze kreeg een aanbieding om als bondscoach voor het Turkse nationale damesteam aan de slag te gaan. Die aanbieding heeft ze geaccepteerd.