Volledig scherm
Eline Timmerman (31) is opgeroepen voor het Nederlands team. © SCS/Sander Chamid

Oude Luttikhuis en Timmerman met Oranje mee naar World Cup

ENSCHEDE – Nicole Oude Luttikhuis uit Harbrinkhoek en Eline Timmerman uit Rijssen zijn opgenomen in de selectie van het Nederlands volleybalteam dat eind deze week afreist naar Japan. Daar neemt het team van bondscoach Jamie Morrison deel aan de World Cup.

Oude Luttikhuis, spelend voor het Duitse Schwerin, en Timmerman, uitkomend voor Eurosped, zijn opgeroepen als vervangers van Nika Daalderop en Robin de Kruijf. Daalderop liep tijdens de kwartfinale van het EK tegen Turkije een enkelblessure op. De Kruijf krijgt rust nadat ze er eerder lange tijd uitlag met een blessure.

Met de oproep voor Oude Luttikhuis en Timmerman komt het aantal speelsters uit de regio op vijf. Ook Juliët Lohuis (Oldenzaal), Maret Balkestein-Grothues (Almelo) en Myrthe Schoot (Winterswijk) ontvingen een invitatie van Morrison. 

De World Cup is niet te verwarren met het WK. De deelnemers worden bepaald op basis van de wereldranglijst van de internationale volleybalbond FIVB. Organisator Japan en wereldkampioen Servië zijn direct geplaatst, daarnaast mogen de beste twee landen per continent deelnemen. Nederland is het derde Europese land op de wereldranglijst, maar omdat Servië zich als wereldkampioen heeft geplaatst vertegenwoordigt Oranje Europa samen met Rusland. Voor Nederland is het pas de tweede keer dat het deelneemt aan het toernooi. Het toernooi wordt van 14 tot en met 29 september gehouden.