Oude toppaarden alsnog herenigd in Tubbergen

TUBBERGEN - De vier voormalige en intussen gepensioneerde toppaarden van de voormalige stal Eurocommerce, Les Etoiles, Monaco, Montreal en Geneve worden alsnog herenigd op een wei van de BWG Stables in Tubbergen.

Dat heeft Wim Schroder, mede namens broers Ben en Gerco, laten weten. Hij bereikte als laatste een akkoord met de Belg die Geneve had gekocht op de veiling van de voormalige Stal Eurocommerce in Lochem. Geneve voegt zich daarmee bij de drie andere oudjes Les Etoiles, Montreal en Monaco die in de Twentse dreven mogen gaan genieten van een onbezorgde oude dag. Deze vier bejaarden liepen tot voor kort met zijn vieren op de wei in Lochem.

Schröder had eerder al laten weten dat de paarden die zoveel voor Gerco en hem hadden betekend na de veiling van het complex wel op de wei mochten bij hun BWG Stables. En volgens hem hadden de schuldeisers onder aanvoering van de Rabobank dat ook toegezegd. De paarden zouden slechts voor de vorm in de veiling komen en de BWG Stables gegund worden omdat ze daar verzekerd waren van goede en liefdevolle verzorging. Maar er werd onverwacht toch behoorlijk geboden op de oudjes en de Rabobank besloot ze vervolgens aan de kopers te gunnen voor in totaal 11.000 euro.

Les Etoiles was gekocht door de voormalige eigenaar Ger Visser jr. Over dat paard, het eerste dat Eurocommerce kocht voor Wim Schroder, was geen discussie: die ging naar Tubbergen. En ook met de tweede, Montreal, was de zaak snel gepiept. Dat paard was gekocht door Stal Zangersheide met als enige doel hem te klonen. Wanneer wat DNA-materiaal van het paard is afgenomen, gaat ook hij naar Tubbergen. Iets lastiger lag het met de andere twee. Monaco, net als de andere drie van nul en generlei waarde meer in de sport, dreigde in zijn nadagen nog dagelijks rondjes als oefenpaard te moeten lopen in een manege in Engeland. Schroder kon de eigenaresse duidelijk maken dat het paard dat niet had verdiend. Het grootste probleem bleek Geneve, die iets soortgelijks leek te overkomen bij een nieuwe baas in België. Gisteren kwam alles echter alsnog op zijn pootjes terecht, al moest Schröder ongewild waarschijnlijk flink in de buidel tasten om ook dat paard te gunnen wat ze alle vier verdienen: samen nog ouder worden.