Lars Banning maakte zijn rentree in de hoofdmacht van Entac en won een van zijn drie partijen.
Volledig scherm
Lars Banning maakte zijn rentree in de hoofdmacht van Entac en won een van zijn drie partijen. © theo kock persfotografie

Overtuigend begin tafeltennissers Entac

ENSCHEDE - Entac is de competitie begonnen met een 7-3 overwinning tegen Avanti 2. De Enschedese ploeg aast in de najaarscompetitie op de titel in de tweede divisie.

 1. Vijftien jaar na de eerste melding uit Oldenzaal komt NOC*NSF met excuses aan turnsters
  PREMIUM

  Vijftien jaar na de eerste melding uit Oldenzaal komt NOC*NSF met excuses aan turnsters

  ARNHEM/OLDENZAAL - Zij hadden een verantwoordelijkheid, en die hebben ze verzuimd te vervullen. NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen bood maandag namens de sportkoepel ‘oprechte excuses’ aan voor het ernstig lichamelijk, psychisch en emotioneel grensoverschrijdend gedrag waar een grote groep jonge turners jarenlang mee te maken had. Vijftien jaar na de eerste tekenen uit Oldenzaal. „Wij hadden het kunnen en moeten zien.”
 2. Uitslagen en verslagen handbal: Forse nederlaag voor DSVD, gelijkspel voor Borhave
  PREMIUM

  Uitslagen en verslagen handbal: Forse nederlaag voor DSVD, gelijkspel voor Borhave

  Zonder de aanwezigheid van trainer Jan Majoor verloor DSVD met ruime cijfers bij titelkandidaat Venlo (46-27). In Venlo kwam DSVD er geen moment aan te pas. De ploeg liet bij vlagen goede aanvallen zien, maar zal de winstpunten vooral tegen andere tegenstanders moeten halen. Borhave pakte in eigen huis het eerste competitiepunt van het seizoen. Tegen V&L werd met 23-23 gelijkgespeeld. De Tukkers vocht zich in de eerste divisie op karakter naar een gelijkspel tegen ZAP (25-25). Bentelo versloeg in de tweede divisie Lettele met 22-20.