Volledig scherm
James Paterson-Robinson. Foto: Reinier van Willigen

Paterson-Robinson wint 1.45-meter rubriek CSI Twente

GEESTEREN - De Australiër James Paterson-Robinson, die in 2010 de grote prijs van Twente won, heeft donderdag de 1.45-meter rubriek (CSI3*) direct op tijd achter zijn naam geschreven. Met de merrie Dayline was Paterson-Robinson een fractie sneller (57.01) dan de Belg Thierry Goffinet met Navarro UK (57.43).

De in België woonachtige Braziliaan Cassio Rivetti, die op de Olympische Spelen in zijn geboorteland voor Oekraïne zal uitkomen, eindigde als derde met Lagerfeld (59.12).

Dijks wint tweesterrenrubriek
Nuri Dijks won de tweesterrenrubriek over 1.35 meter. De in Hengelo geboren springruiter, die tegenwoordig in Gronau woont, liet met Hisaura van ’t Heike De Belg Jens Nijs met Julesraimus De Barisy en de Duitser Frederick Troschke met Flashlight 21 achter zich.

Overige uitslagen
Eerder op de dag won Madeé Schuttenbeld met Vayrenta de rubriek over 1.20 meter. Lisa Bongers won met Athina van Schuttershof de rubriek over 1.25 meter. En de Duitser Jan Wernke won met Lorelli de rubriek over 1.30 meter. Kim Hoogenraat won de CSI1*rubriek over 1.35 meter met Rubio Monocoat Electric. De slotrubriek van de dag, de CSI1*, die meetelt in de kwalificatie voor de ‘kleine grote prijs van Twente’ werd gewonnen door de Belg Dennis Caubergs met Blue Silver. Bas van der Aa uit Albergen werd derde met Goldfeyer.