Volledig scherm
Pim Ronhaar. © Soepenberg

Pim Ronhaar en Ilse Pluimers naar WK veldrijden

DÜBENDORF – Pim Ronhaar (Hellendoorn) en Ilse Pluimers (Enter) zijn door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor het wereldkampioenschap veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. Beide bij De Zwaluwen uit Almelo opgeleide coureurs komen zaterdag 1 februari in actie.

Ronhaar is eerstejaars belofte en blijkt de afgelopen weken steeds beter in staat in deze categorie voor de topklasseringen mee te strijden. Zo was de renner uit Hellendoorn te midden van veelal oudere renners zondag negende in de wereldbekerfinale in Hoogerheide. Bij de junioren behoorde hij tot de absolute top. Nadat Ronhaar zesde was geworden op het WK in Valkenburg, werd hij vorig jaar vijfde in het Deense Bogense. In diezelfde winter wist hij de Europese titel te veroveren en streed hij lang mee voor de eindzege in de wereldbeker. “Het gaat steeds beter bij de beloften. In het begin moet je wennen aan de langere wedstrijdduur en het hogere tempo, maar ik ben blij dat ik de aansluiting al enigszins kan maken” zegt de 18-jarige.

Concrete verwachtingen

Ilse Pluimers toonde afgelopen wegseizoen tot de absolute internationale top te behoren bij de junior-vrouwen. Ze realiseerde een sterk seizoen met als hoogtepunt de Europese titel op de weg in Alkmaar. De Enterse ging zonder concrete verwachtingen veldrijden deze winter, met name om een stevige basis onder het nieuwe wegseizoen te leggen. Ze werd door bondscoach De Knegt eerder opgeroepen voor het EK in Silvelle waar ze zeventiende werd. Ook reed ze onlangs – met het oog op het komende WK – de wereldbeker in Nommay tussen de elite-vrouwen. Waar het EK-parcours een heuse modderpoel was, lijkt het relatief vlakke parcours in Dübendorf haar meer op het lijf geschreven.

Sophie de Boer ontbreekt dit jaar in de selectie. Zij voldeed deze winter niet aan de kwalificatie-eisen, nadat de Enschedese opnieuw overtraind raakte. Vorig jaar was De Boer nog negende in Bogense (Denemarken).