Volledig scherm
© Thinkstock

Play offs voor softbalsters TTT uit zicht

OOSTERHOUT - De softbalsters van Tex Town Tigers kunnen de play offs van de Golden League uit hun hoofd zetten. Bij een dubbele zege tegen Twins had TTT nog uitzichten gehad op het toetje om de landstitel. Maar na de 13-7 nederlaag en de 14-0 zege moet de Enschedese ploeg alle zeilen bijzetten om de zesde plaats te ontlopen. Die plek betekent degradatiewedstrijden tegen de nummer twee van de Silver League.

De opdracht voorafgaande aan de twee confrontaties in Oosterhout tegen Twins was duidelijk. Alle punten moesten mee naar Enschede om zo uitzichten te houden op een plek bij de bovenste vier. De verschillen in de hoogste divisie bij de vrouwen zijn immers niet zo groot.

Doordat Terrasvogels, de concurrent om de vierde plaats, twee keer won bij de nummer drie DSS heeft TTT nu een achterstand van acht punten. Bovendien speelde de ploeg van coach Stanley Kock twee wedstrijden meer en liggen er voor TTT nog maar zes wedstrijden in het verschiet.

Overigens speelt TTT de laatste vier wedstrijden tegen Terrasvogels, waarvan over twee weken de eerste twee thuis. Komende zaterdag staat eerst de dubbele confrontatie tegen DSS op het programma, ook op de Kroedkotten in Enschede.