Volledig scherm
© Politieteam NL

Politieteam Nederland verpulvert Spanje in EK-finale voetbal

PUNTA UMBRÍA/ALMELO - De nationale voetbalploeg van de politie heeft maandagavond het EK overtuigend gewonnen. Ze versloegen in de finale hun Spaanse collega's met 5-1.

Almeloër Rick Olde Olthof (28), die bij de politie in Enschede werkt, is hoorbaar enthousiast. Zo ook zijn collega's van wie af en toe een brul doorkomt. Niet zo vreemd, natuurlijk, als je met zulke cijfers op het scorebord van Spanje wint.

Spanjaarden
"Het eerste kwartier gingen we heel gelijk op. Het beloofde spannend te worden. Maar na 20 minuten viel de 1-0, en merkten we dat we wat makkelijker voetbalden dan de Spanjaarden. We gingen de rust in met 2-0," zegt de 28-jarige politieagent.

Apart volk
Dat de teams meedoen voor de winst wordt wel duidelijk wanneer de Spanjaarden voor elk wissewasje de scheids in het rap Spaans om een vrije trap vragen. "Het is een beetje apart volk," zegt Olde Olthof over de Spaanse politieploeg. "We hoefden ze maar verkeerd aan te kijken, of ze lagen op de grond. Dat Spaanse temperament komt tijdens zo'n wedstrijd sterk naar boven."

Fluitsignaal
Maar de heren laten zich niet van de wijs brengen, en trappen na de rust al snel de 3-1 binnen. Volgens de Tukker het 'knakmoment' bij de Spanjaarden. Dan is de wedstrijd los, en walst het Nederlandse team over hun rivalen uit Spanje heen. Getuigende de 5-1 die bij het fluitsignaal op het scorebord prijkt.

"De huldiging is om 22:00 uur. Dan krijgen we de beker. Bovendien zijn we morgen een dagje vrij, dus kunnen we onze overwinning mooi vieren!' aldus Olde Olthof.