Volledig scherm
BZC heeft zicht op de volgende ronde, ondanks een nederlaag. (archieffoto) © Arjan Gotink

Ravijn en BZC hebben zicht op volgende ronde in beker

NIJVERDAL/WORMERVEER - De waterpoloërs van Het Ravijn en Schuurman/BZC hebben goede vooruitzichten op het bereiken van de kwartfinale in het bekertoernooi. Het Ravijn won thuis met 14-12 van ZVL, BZC verloor bij De Ham met 9-8. Zondag zijn de returns.

Het bekertoernooi begint dit jaar met zestien ploegen; de twaalf teams uit de eredivisie, aangevuld met de beste vier teams uit de eerste divisie. De oostelijke ploegen waren niet ongelukkig bij de loting.

Flitsende opening Ravijn

Het Ravijn was lange tijd op weg naar een dikke zege. Maar na een flitsende opening (5-0) en een prima eerste helft (9-3), zakte de Nijverdalse ploeg na rust weg. ZVL rook dat er toch nog iets te halen viel en zette de achtervolging in. Die strandde uiteindelijk bij 14-12, zodat er voor Het Ravijn zondag tijdens de return in Leiden nog werk aan de winkel is.

Kleine kater BZC

BZC heeft alle kans het kleine verlies bij De Ham zondag in ’t Timpke recht te zetten. Toch zal er bij de Borculose formatie een kleine kater zijn na de nederlaag in Wormerveer. BZC stond namelijk tot aan de laatste score nooit op achterstand. Sterker nog, bij een 7-4 voorsprong in de slotfase van de derde periode leek de ploeg van coach Klaas Zwaan op rozen te zitten. BZC scoorde in het laatste kwart nog maar één keer. De Ham kwam een dikke minuut voor tijd op gelijke hoogte, waarna Floris van het Veer met 39 seconden op de klok de winnende treffer voor de thuisploeg scoorde.