Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Ravijn onderuit in eerste duel tegen AZC

ALPHEN AAN DE RIJN  - De waterpoloërs van Het Ravijn hebben het eerste duel in de kwartfinale van de strijd om de landstitel verloren bij AZC. In Alphen aan de Rijn werd het 11-6 voor de thuisploeg. Het Ravijn moet nu de tweede en derde wedstrijd winnen om uitschakeling te voorkomen. De tweede wedstrijd is zaterdag in Nijverdal, aanvang 19.00 uur, de eventueel derde wedstrijd zondag weer in Alphen.

Als nummer zeven van de reguliere competitie was Het Ravijn gekoppeld aan de nummer twee van die ranglijst. Normaal gesproken een schier onmogelijke opgave. De uitslagen in de competitie (nederlagen met 10-5 en 16-6) boden de Nijverdalse ploeg ook weinig houvast. Aan de andere kant is Het Ravijn wel een angstgegner van het vreemdelingenlegioen uit Zuid-Holland. Zo verraste Het Ravijn twee seizoenen geleden nog AZC in de halve eindstrijd. Ook toen was de ploeg uit Alphen torenhoog favoriet.

In de wedstrijd van vrijdagavond deden de laatste twee minuten voor rust Het Ravijn de das om. Tot aan 5-3 bleef de ploeg van trainer Marc van Groen prima in het spoor. AZC scoorde vlak voor rsut echter nog twee keer, zette direct na de hervatting de 8-3 op het bord en daarmee was het duel voortijdig beslist.