Volledig scherm
Ravijnloop © PSDesignfotografie

Ravijnloop voor Robert Gerritsen

NIJVERDAL – Robert Gerritsen heeft de Ravijnloop op zijn naam geschreven. De atleet uit Vroomshoop legde het pittige parcours af in 38:59 en had daarmee een ruime marge aan de eindstreep.

De Ravijnloop is een van de meest uitdagende loopwedstrijden in de regio. De loop heeft vooral crosselementen en in de 5,1 kilometer lange ronde moeten aardig wat hoogtemeters worden overbrugd, waaronder een trap van 64 treden. Gerritsen bleef als enige onder de 40 minuten. Nijverdaller Onno Poorterman kwam als tweede over de finish in 40:33, Erik van den Broek uit Amersfoort zat daar weer een minuut achter en werd derde in 41:32. Snelste vrouw was Jolanda van Dam uit Lemele, die na 48:12 de eerste plek opeiste.

5 kilometer

Op de 5,1 kilometer was Nijverdaller Frank Meijer de sterkste. De atleet van AV Atletics was zijn concurrentie al snel kwijt en soleerde naar een goede tijd van 18:27. Daarmee liet hij het jeugdige duo Gert Tijhuis (18, Nijverdal) en Gido Scherphof (19, Vriezenveen) achter zich. Tijhuis werd tweede in 19:25, Scherphof pakte de overgebleven podiumplek in 19:35. Vlak daarachter kwam de rappe Aline Kootstra als vierde overall en winnares van de vrouwenwedstrijd binnen: de atlete uit Dalfsen noteerde 19:38. Daarmee bleef ze de Groningse Marieke van der Vegt ruim drie minuten voor (22:47).