Volledig scherm
Alexander Picard passeert als eerste de finish © Ferry de Goeijen

Record voor Picard in Run Bike Run Borne

BORNE - De 27e editie van de Run Bike Run in Borne is gewonnen door Alexander Picard uit het Brabantse Chaam. De Duatleet won voor de vierde achtereenvolgende keer. Een record in de historie van de wedstrijd.

Zelf wist de 28-jarige Brabander vooraf niet dat er een record in het verschiet lag. ,,Maar mijn voorbereiding was ook niet optimaal, tijdens de vakantie ben ik ziek geweest en vrijdag kreeg ik zelfs nog spierpijn bij een trainingsloopje. Ik heb nog getwijfeld om me af te melden, maar als titelverdediger mag je niet ontbreken." Picard behoort tot de vaste deelnemers in Borne. Het parcours bestaat uit 6,7 kilometer rennen, 30 kilometer fietsen en weer 5,2 kilometer lopen. Picard kwam binnen in een tijd van 1.22.11 uur. Daan Schouten uit Almelo kwam na hem binnen in 01.24.01. Tien seconden na hem werd Jan Meysmans uit Asse derde. W

In de categorie Teams, daarbij loopt de één en fietst de ander, won het duo Casper Koelma en Joost van Weerd uit Hengelo in een tijd van 01.22.13. Wouter Baas en Kevin Kuiperij uit Geldermalsen werden in een tijd van 01.26.08 tweede, voor het Rekkense duo Wouter Doesburg en Hilko Doesburg. Zij noteerden een tijd van 01.26.14.

  1. In beeld: lopen, fietsen en schaatsen bij Winter Triatlon Twente

    In beeld: lopen, fietsen en schaatsen bij Winter Triatlon Twente

    ENSCHEDE/HENGELO - Eerst de longen uit je lijf lopen, daarna flink trappen op de fietspedalen en als afsluiter schaatsen. Dit deden honderden deelnemers zaterdag in en rondom IJsbaan Twente in Enschede, tijdens de tiende editie van Winter Triatlon Twente. Het Nederlands Kampioenschap was voor individuele deelnemers die meededen aan de kwart triatlon, geen dertig maar twintig kilometer schaatsen. Geniet hieronder na aan de hand van prachtige foto's van onze fotograaf Lars Smook.