Job Kienhuis toont in 2010 zijn bronzen medaille op de 1500 meter vrije slag bij de Europese kampioenschappen korte baan zwemmen in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Job Kienhuis toont in 2010 zijn bronzen medaille op de 1500 meter vrije slag bij de Europese kampioenschappen korte baan zwemmen in Eindhoven. © Robert Vos

Regionale oud-olympiërs over het zwarte gat na topsportcarriere: ‘Ik kwam eerder in het groene gat..’

En dan houdt het na de Olympische Spelen op als topsporter. Turner Epke Zonderland, judoka Henk Grol, tennisster Kiki Bertens, bokster Nouchka Fontijn en handbalster Nycke Groot zwaaien af, maar wat nu? Enkele regionale olympiagangers over ‘het zwarte gat’.

  1. Basketbal: winst voor mannen en vrouwen Uitsmijters, play-offs steeds dichterbij voor beide teams
    PREMIUM

    Basketbal: winst voor mannen en vrouwen Uitsmij­ters, play-offs steeds dichterbij voor beide teams

    De mannen van Uitsmijters liggen op koers voor de nacompetitie in de promotiedivisie. De Almelose ploeg verstevigde de derde positie door een afgetekende overwinning op Scylla. De vrouwen van Uitsmijters hebben die Final Four van de promo ook nog in zicht. Maar in die competitie zijn de verschillen uiterst klein. Door de winst op hekkensluiter Lokomotief hoeft de ploeg van coach Leroy Williams zich in elke geval geen zorgen meer te maken over degradatie.
    Nijverdal, Borne, Hengelo, Enschede, Haaksbergen, Tubbergen, Almelo