Volledig scherm
Lieke Wevers In actie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. © ANP

Rentree Lieke Wevers komend weekeinde in Gent

OLDENZAAL - Turnster Lieke Wevers maakt komend weekeinde haar rentree op het internationale podium. De Oldenzaalse topturnster doet mee aan de Flanders International Team Challenge in Gent. 

De Nederlandse ploeg bestaat verder uit de talenten Naomi Visser, Elze Geurts, Kirsten Polderman, Sara van Disseldorp, Laura de Witt en Vera Jonker.

Wevers (27) gebruikt het evenement in Gent vooral om wedstrijdritme op te doen voor de NK in Ahoy, op 22 en 23 juni. De tweelingzus van olympisch balkkampioene Sanne Wevers besloot een jaar geleden rust te nemen, omdat ze zich in fysiek en mentaal opzicht niet in staat voelde om te turnen. 

,,Haar vizier is nog steeds op Tokio 2020 gericht”, meldde de Nederlandse bond destijds. ,,Alle aandacht zal zich de komende tijd richten op herstel, zodat ze uiteindelijk weer fit en fris kan aansluiten op het hoogste niveau.”

Wevers ontbrak op de EK in Glasgow en de WK in Doha. Bij de Spelen van 2016 in Rio maakte Wevers deel uit van het Nederlandse team dat in de teamfinale als zevende eindigde. Individueel kwam de in Leeuwarden geboren turnster in de meerkampfinale tot de twintigste plaats