Volledig scherm
Lars Boven in actie op het NK veldrijden voor junioren, eerder dit jaar in Huijbergen. © Ron Jonker

Reutums wielertalent Lars Boven tweede in Zwitserse etappekoers

GRANGES PRES MARNAND – Lars Boven is tweede geworden in het eindklassement van de Tour du Pays de Vaud. In deze Zwitserse wedstrijd uit de UCI Nations Cup moest de coureur uit het Twentse Reutum alleen de Duitser Marco Brenner voor laten gaan.

Boven, die eerder dit jaar al indruk maakte met een derde plaats in Parijs-Roubaix voor junioren en de Omloop door het Land van Bartje won, was erg blij met het resultaat. „Ik had dit zeker niet van tevoren verwacht. Ik kijk het meest content terug op de proloog en de tijdrit. Ik begon deze wedstrijd met een tweede stek op veertienhonderdste van een seconde en was in de langere tijdrit derde op vijf tellen van de winnaar, vooraf had ik niet gedacht dat niveau te halen.”

„Vandaag was nog een zware dag”, laat de coureur uit Reutum en zoon van Jumbo-Visma-ploegleider Jan Boven weten. „Ik voelde me redelijk goed, maar niet goed genoeg om de 36 seconden achterstand op de klassementsleider goed te maken. Ik heb dus vooral gereageerd op de aanvallen van anderen, maar uiteindelijk finishten we nog met een behoorlijk grote groep vandaag.”

Talentcoach Peter Zijerveld van de KNWU was onder de indruk van de prestaties van zijn manschappen. „Het is duidelijk dat Lars een enorme progressie gemaakt heeft dit jaar. We kunnen dik tevreden zijn met dit resultaat.”