Volledig scherm
Wouter ter Maat (8) in zijn tijd bij Landstede Volleybal. © Lenneke Lingmont

Rijssenaar Ter Maat aan de slag bij Duitse topclub BR Volleys

RIJSSEN - Wouter ter Maat heeft een contract getekend bij Berlin Recycling Volleys. De Rijssense volleyballer komt over van VDK Gent. De diagonaalspeler werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot speler van het jaar in de Belgische competitie.

Met de overstap naar Duitsland zet Ter Maat een volgende stap in zijn carrière. De twee meter lange volleyballer begon zijn carrière bij Rivo Rijssen. In de Reggehal maakte hij de opmars mee van de vereniging naar de eredivisie. Ter Maat verruilde twee jaar geleden het shirt van Rivo voor dat van Landstede Volleybal, waarmee hij zich tot landskampioen van Nederland kroonde.

Speler van het Jaar

De diagonaalspeler stond sinds afgelopen zomer onder contract bij VDK Gent. Hoewel de club niet hoger eindigde dan de zesde plaats, wist Ter Maat wel te imponeren. De Rijssenaar nam maar liefst 155 punten voor zijn rekening. Het leverde hem de titel Speler van het Jaar op. Na één jaar houdt Ter Maat het echter voor gezien in België, om te tekenen bij BR Volleys.

De Duitse topclub heeft enkele dagen geleden het beste seizoen uit de clubhistorie afgesloten. BR Volleys verzekerde zich dit seizoen van de landstitel, de Duitse beker en de CEV Cup.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement