Volledig scherm
Eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Pijs van Twente in Geesteren gewonnen door Joe Whitaker © Willem Pfeiffer

Robert Vos grijpt net naast winst en Mercedes

GEESTEREN – Robert Vos is vrijdag als tweede geëindigd in de driesterrenrubriek over 1.50 meter op het CSI Twente. De Wierdenaar zette met Carat een snelle tijd neer (32.56), maar de Brit Joe Whitaker (foto) verbeterde dat resultaat ternauwernood.

Met Lola V was Whitaker slechts 0,19 seconden sneller, waardoor de Engelsman een Mercedes won. De Amerikaan Lucas Porter eindigde met B Onze Z derde (33.13). De rubriek maakte deel uit van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Twente, die zondag verreden wordt.

Gekwalificeerden voor finale GP van Twente
De eerste 25 geklasseerde combinaties in de strijd om de Grote Prijs van Twente zijn: Joe Whitaker met Lola V, Robert Vos met Carat, Lucas Porter met B Once Z, Sander Geerink met Robinson, Jan Wernke met Queen Mary 10, Jorg Naeve met Quantas 15, Jelmer Hoekstra met Arakorn, Sven Fehnl met Fascination 10, Roelof Bril met Arlando, Julia Kayser met Sterrehof’s Cayetano Z, Therese S. Hendriksen met Clarkes Ferro, Remco Been met Holland Vd Bisschop, Kevin Jochems met Zanzibar, Markus Renzel met Cato 68, Gert-Jan Bruggink met Connelly 2, Pieter Clemens met For Cento, Cameron Hanley met Cas 2, Denis Lynch met Songe de Toscane, Gilles Dunon met Fou De Toi Vd Keihoeve, James Paterson-Robinson met Daylinde, Chantal Regter met Quilando, Glenn Knoester met Alpicor, Soren Pedersen met Tailormade Cavetta, Constant van Paesschen met Carlow Van De Helle en Joachim Heyer met Aquarell PW. Zaterdag vindt de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van Twente plaats.

Overige winnaars
In totaal werden vrijdag negen internationale rubrieken verreden in Geesteren. Kessy van Berlo won de 1.20 meter-rubriek (CSI1*) met Etrusk (63.35), de Belg Thierry Goffinet won de rubriek over 1.45 meter (CSI3*) met Navarro UK (37.93), de Zwitserse Evelyne Bussman won de rubriek over 1.25 meter (CSI1*) met Lorinon D’aveline Ch de (27.00), Thierry Goffinet won de rubriek over 1.35 meter (CSI1*) met Think Twice 111 Z (32.07) Maureen Bonder wond de rubriek over 1.30 meter (CSI2*) met Velcaro (56.93). De Duitser Jan Wernke won de 1.30 meter-rubriek (CSI1*) met Lorelli (61.11)