Volledig scherm
Robert Vos in actie in Geesteren © Emiel Muijderman

Robert Vos ‘hartstikke tevreden’ over prestaties CSI Twente

GEESTEREN - Hij greep in de kwalificaties voor de Grote Prijs tot twee keer toe net naast een Mercedes. En zondag in de finale bereikte Robert Vos de barrage net niet. Maar ontevreden was de 42-jarige Wierdenaar allerminst. ,,Natuurlijk wil je winnen als je er twee keer zo dichtbij bent, maar over m'n prestaties ben ik hartstikke tevreden'', blikte Vos terug op het CSI Twente.

Natuurlijk had hij best een Mercedes willen winnen. ,,Een Smart was ook al goed geweest’’, zegt Vos met een knipoog. ,,Oké, misschien had ik één keer eerste kunnen worden in de kwalificaties. Had ik een galopsprong minder moeten doen. Maar dit is ook gewoon een uitstekend resultaat."

De snelle Carat bleef op de finaledag echter op stal. ,,Ik ben zuinig op hem, wil hem niet overvragen. Dan kan ik niet twee kwalificaties met hem moeten rijden, dan had het gekund." In totaal won Vos zo'n 10.000 euro met Carat in de kwalificaties. ,,Om quitte te draaien", zegt Vos.

De regionale hoop was bovendien op hem gevestigd, als laatste Tukker die nog in de race was voor de barrage. Nadat hij imponeerde met Carat, zadelde hij zondag Don Gretzky op. Vos pakte echter acht strafpunten na twee springfouten. Maar dat was logisch, volgens Vos. ,,Ik heb het paard nog maar twee maanden, wil hem opbouwen voor dit niveau en wilde hem deze wedstrijd zodoende laten ervaren. Dat ging gewoon goed. Twee ervaringsfoutjes, maar die waren ingecalculeerd. Het was een wonder geweest als ik foutloos had gereden. Maar dit wordt een heel goed paard.''

Bekijk hier een foto-album van CSI Twente