Volledig scherm
© ANP

Sanne Wevers met vader op podium: 'Eerste keer dat ik emotioneel werd'

DEN HAAG - Sanne Wevers uit Oldenzaal vindt het 'een hele eer' dat zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat zegt zij in gesprek met de NOS. ,,Heel bijzonder. Dit lintje wordt weinig ontvangen."

De Olympische sporters die in Rio de Janeiro een medaille in de wacht sleepten, werden woensdag in de Ridderzaal in Den Haag gehuldigd.

Met vader op podium
Na afloop vroeg NOS-verslaggever Herman van der Zandt Wevers, die goud won op het onderdeel balk, hoe ze het vond om met haar vader en trainer Vincent op het podium te staan.

Wevers: ,,Dat was het eerste moment dat ik emotioneel werd. Het is natuurlijk heel bijzonder dat je weet welke weg je hebt afgelegd. De waardering voor hem als coach en als vader spreek je soms niet zo gemakkelijk uit, maar op dat soort momenten besef je: het was het dubbel en dwars waard wat we samen hebben gedaan."

Op bezoek bij koning
De Olympisch turnkampioene mocht na de huldiging in de Ridderzaal mer de andere Nederlandse medaillewinnaars op bezoek bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De sporters gingen allemaal op een oranje fiets door de binnenstad naar Paleis Noordeinde. Daar feliciteerden de koning en koningin hen met de behaalde successen.

Voor Wevers was dat niet de eerste keer. In Rio feliciteerde het koninklijke paar haar al vlak na afloop van haar 'gouden' balkoefening.