Volledig scherm
© Thinkstock

Scheidsrechter staakt voetbalduel Almelo - Bentelo na 2 rode kaarten

ALMELO - De voetbalwedstrijd Almelo - Bentelo, een duel in de eerste ronde van het bekertoernooi bij de amateurs, is zondagmiddag zo'n tien minuten voor tijd gestaakt. De stand was op dat moment 2-1 voor Bentelo. Arbiter Tolkamp gaf er de brui aan na twee rode kaarten.

Eerst kreeg speler Sven Wilmink van Bentelo zijn tweede gele kaart, vlak daarna werd trainer Bert Stokkingreef van Bentelo van het veld gestuurd.

Commentaar
Stokkingreef had commentaar op de leiding. ,,Hij floot bij elk wissewasje tegen ons. Ik vroeg hem om eens objectief te gaan fluiten. Vervolgens kreeg ik rood”, verzuchtte Stokkingreef.

Boetekleed
De oefenmeester van Bentelo laakte het optreden van de arbiter, maar trok ook zelf het boetekleed aan. ,,Het was niet zo slim van mij. Ik had beter niets kunnen zeggen. We waren verbaasd dat de scheidsrechter na mijn rode kaart van het veld liep. Hij wilde het duel niet afmaken.”

'Intimiderend'
Tolkamp daarentegen zegt dat hij de wedstrijd staakte vanwege tumult op het veld. ,,Dat was na de rode kaart voor Stokkingreef. Hij ging heel intimiderend vlak voor me staan. Eerder in de wedstrijd stak hij al de middelvinger naar mij op. Na de rode kaart werd het spel hervat, maar was het even later heel chaotisch op het veld. Er werd getrokken aan elkaar en wisselspelers en begeleiders van Almelo en Bentelo kwamen het veld op. Het overzicht was helemaal weg. Daarop ben ik ermee gestopt”, zegt Tolkamp.