Volledig scherm
gerco schröder met champblanc in rotterdam © anp

Schröder zevende; materiaalpech Dubbeldam bij Grote Prijs Rotterdam

ROTTERDAM - Gerco Schröder was zondagmiddag de eerste foutloze ruiter in de barrage van de Grote Prijs van Rotterdam, maar de tijd van de Tubbergse springruiter was niet snel genoeg om de finale van het CHIO te winnen.

Dat deed de Portugese amazone Luciana Diniz. Wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam had materiaalpech in de jump-off.

Jeroen Dubbeldam, die in Rotterdam in actie kwam met Carusso Ls La Silla, trok zo hard aan de teugel bij een scherpe manouvre, dat de lederen riem kapot knapte. ,,Ontzettend balen, dit is me nog niet eerder overkomen'', sprak een ontgoochelde Dubbeldam na afloop.

Zijn streekgenoot Gerco Schröder ging het beter af. Op de rug van Glock's Cognac Champblanc, het paard waarmee hij ook genonimeerd in voor Rio, was hij in beide manches foutloos. De Tukker klokte een tijd van 45,87 seconden. Uiteindelijk waren zes combinaties nog sneller in Rotterdam.

Beste Nederlander in Rotterdam was Harrie Smolders met Emerald N.O.P. Hij werd derde in 42,89 seconden.

De twee andere Twentse springruiters Willem Greve en Gert-Jan Bruggink slaagden er niet in de barrage te halen. Markeloër Greve haalde met Carambole vier strafpunten in de eerste omloop, terwijl Bruggink zestien strafpunten noteerde.