Volledig scherm
De selectie van Springendal Set-Up'65 voor het seizoen 2019/'20 © Springendal Set-Up'65

Set-Up’65 gaat met veel eigen meiden het nieuwe seizoen in

OOTMARSUM - De eredivisie gaat komend weekend van start. De volleybalsters van Springendal Set-Up’65 openen met een thuiswedstrijd. FAST komt op bezoek in sporthal De Schalm.

De afgelopen zomer is er veel gebeurd in Ootmarsum. Verschillende speelsters vertrokken. Dat gemis is grotendeels opgevangen door speelsters uit de eigen vereniging in te passen. “Naarmate het vorige seizoen vorderde werd al wel duidelijk dat het steeds moeilijker zou worden om onze selectie op peil te houden en te krijgen”, sprak voorzitter René van Kuilenburg afgelopen week tijdens de teampresentatie van Set-Up. “We namen afscheid van de Oude Luttikhuisjes (de zussen Kirsten, Ilse en Carmen, red.) en van het één kwam het ander. Ook andere meiden vertrokken en dus was het erg lastig om toch weer een eredivisiewaardige selectie te krijgen. Ook financieel werd het een heikel verhaal en dus hebben we als bestuur bewust gekozen om de begroting rond dames 1 naar beneden te schroeven.”

Het gevolg is dat er een aantal speelsters uit andere teams zijn doorgeschoven naar de hoofdmacht. Marlies Eertman, Anne Hesselink en Pien Vos ‘promoveerden’ uit het tweede en derde damesteam, terwijl van buitenaf Benthe Olde Rikkert (Apollo 8) en Kimberley Smit (Alterno) werden aangetrokken. De gebleven Wies Bekhuis, Martine Stevelink, Evie van Kerkvoorde, Jorinda Kremer en Merle Baasdam completeren de selectie.

Passie, plezier en inzet

Het vernieuwde team heeft zich voor komend seizoen geen doelstelling opgelegd. Desalniettemin hoopt Set-Up indruk te kunnen maken. “We willen iedere tegenstander laten voelen dat Set-Up moeilijk te verslaan is”, aldus Van Kuilenburg. De nieuwe trainer Tom Engbers, hij volgde Lesley de Jonge op, heeft in elk geval vertrouwen in zijn team. “Het is echt mooi om met deze meiden te werken. Zij hebben passie, plezier met elkaar en op de trainingen en tijdens de oefencampagne zagen we dat dit team met heel veel inzet echt iets kan laten zien.”