Singelloop in Enschede gewonnen door Belgische titelverdediger

VIDEOENSCHEDE - De 21ste Singelloop van Enschede is zondagmiddag gewonnen door Kim Ruell. De Belg uit Kapellen ging als titelverdediger van start.

Ruell won vorig jaar de Singelloop (5 Engelse Mijl) in een tijd van 25 minuten en 10 seconden. Zijn doel bij z’n tweede bezoek aan Enschede was een snellere tijd neer te zetten. Dat lukte hem zondagmiddag: hij kwam als eerste over de streep in 25.01 minuten. „Volgend jaar kom ik zeker terug, dan ga ik voor een derde zege. Ik kom graag in Enschede, dit is een geweldige wedstrijd met een heel fijne ambiance. Zo veel enthousiast publiek langs de kant ben ik eigenlijk niet gewend”, sprak de winnaar na afloop.

Tweede in Enschede werd Nick Marsman (Ommen), van ACO Van Elderen,  in 26.01. De derde plaats was weggelegd voor Siraj Aulcy Aman, die Enschedeër Niels te Pas (26.09) van het podium hield. Tweede Twentse loper in Enschede was Fabian ten Kate, die als achtste finishte in een tijd van 27.06.

De Borculose Mariska Dute was de snelste vrouw, zij kwam na 28.09 minuten over de streep. Tweede werd de Enschedese Lisanne Meuleman (29.58) en derde Ellen van der Kolk (Enschede) in 31.07.

In totaal deden 2662 deelnemers mee aan de Singelloop over iets meer dan 8 kilometer.

Volledig scherm
In totaal deden 2662 deelnemers mee aan de 5 Engelse Mijl van de Singelloop Enschede. © Annina Romita