Volledig scherm
Steffan Winkelhorst in actie op zijn winnende slalom in Alpendorf. © Natasha Smit

Skiër Steffan Winkelhorst uit Haaksbergen beëindigt carrière

HAAKSBERGEN - Na een lange carrière als alpineskiër neemt Steffan Winkelhorst definitief afscheid van de wedstrijdsport. De motivatie ontbreekt bij de Haaksbergenaar om nog een keer alles op alles te zetten om terug te komen van een kruisbandblessure. 

,,Ik merkte dat ik niet meer genoot van het proces. Het kostte me moeite om de trainingen te doen en ik haalde er te weinig voldoening uit”, zo laat Winkelhorst op zijn site weten. Daarnaast bleek de financiering van het seizoen ook een hele opgave. ,,Het betalen van de trainer en mijn eigen reis en verblijfkosten is een hele uitdaging.” 

Zijn tweede zware knieblessure in zijn carrière hakte er daarnaast ook in. Eind januari scheurde hij zijn voorste kruisband tijdens de World Cup in Kitzbühel. ,,Het herstel verloopt wel goed, maar ik merk dat het nog meer moeite kost om mijn lichaam in balans te krijgen. Ik ken mijn lichaam en weet wat ik nodig heb om optimaal te presteren. Het vergt heel veel tijd en energie om dat voor elkaar te krijgen. Terugkomen van zo’n blessure is gewoon ontzettend zwaar”, aldus de skiër.

  1. Sanne Wevers rekent op WK-deelname: ‘Blij dat ik weer mee kan doen’

    Sanne Wevers rekent op WK-deelname: ‘Blij dat ik weer mee kan doen’

    Kan Sanne Wevers zich voorstellen dat bondscoach Gerben Wiersma haar niet meeneemt naar de WK in Stuttgart? Na enige bedenktijd klinkt het volmondig: ‘Nee.’ ,,Ik moest er even over nadenken. Ik hoop dat ik meer waarde heb voor het team dan alleen de toestellen die ik turn. Ik denk dat we ook een bepaald ervaringsteam naar de WK moeten sturen’’, zei Wevers na haar eerste wedstrijd sinds de WK van Doha, november vorig jaar.