TTT speelt vanaf komend weekeinde weer ‘om het echie’.
Volledig scherm
TTT speelt vanaf komend weekeinde weer ‘om het echie’. © Robin Hilberink

Softbalsters TTT beleven landelijke primeur: start van competitie

ENSCHEDE - Na maanden zonder sport is er komend weekeinde voor het eerst in Nederland een competitie die de boel gaat opstarten. De softbalsters van Tex Town Tigers beleven die primeur, want de Enschedese club begint zaterdag aan het seizoen in de Golden League, met een dubbel voor eigen publiek tegen Pioniers. 

  1. Nadine Marinus begonnen aan twintigste jaar in eerste softbalteam Tex Town Tigers: ‘Ik vind het nog hartstikke leuk’

    Nadine Marinus begonnen aan twintigste jaar in eerste softbal­team Tex Town Tigers: ‘Ik vind het nog hartstikke leuk’

    ENSCHEDE - Nadine Marinus (35) is onlangs aan haar 20ste achtereenvolgende jaar in het eerste softbalteam van Tex Town Tigers begonnen. Ter ere van dit jubileum kreeg ze een mooi eerbetoon. Zowel haar eigen teamgenoten als de spelers van de tegenstanders droegen een shirt met haar rugnummer. „Het was een grote verrassing en een van de bijzonderste momenten van mijn carrière”, aldus Marinus zelf.
  2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.