Sophie de Boer meldt zich af voor NK

SURHUISTERVEEN - Sophie de Boer komt zaterdag niet in actie op het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Surhuisterveen.  De Enschedese voelt zich niet goed genoeg om deel te nemen aan het NK in Friesland.

Volledig scherm
Sophie de Boer, eerder dit crossseizoen in actie. © Cor Vos

De Boer sukkelt al een winter lang met haar gezondheid en wisselt daardoor sterke crossen af met mindere dagen. Ze was vlak voor de kerstdagen nog derde in Sint-Niklaas en stond eerder dit seizoen ook al op het podium tijdens de wereldbekerwedstrijd in Koksijde en de Superprestige in het Drentse Gieten. 

Tegenover die goede resultaten stonden tegenvallende crossen. Zo moest De Boer zich voor eerder dit seizoen al afmelden voor andere wedstrijden, waaronder het EK in het Tjsechische Tabor begin afgelopen november.

Brons op NK

De Boer schreef afgelopen jaar nog het eindklassement van de wereldbeker op haar naam en won de bronzen medaille op het NK van 2017. 

De afmelding van de Twentse renster is een bittere pil voor de organisatie van het NK, dat ook al de titelverdedigster (Marianne Vos) eerder zag afhaken.