Volledig scherm
Caimin Stevens © FRANS NIKKELS

Stevens uit Enschede pakt zege in Dinkelcross

LOSSER – De openingswedstrijd in de Twentse Cross Competitie is een prooi geworden voor Caimin Stevens. De Enschedeër won de tien kilometer in 36:36 en was daarmee ruim sneller dan zijn achtervolgers.

Stevens was de laatste jaren wat minder zichtbaar in het regionale loopcircuit door zich voornamelijk te focussen op offroad duathlon. Recentelijk heeft hij de loopwedstrijden echter ook weer opgepakt en laat zien dat er nog altijd rekening met hem gehouden moet worden. In Losser liet hij Enschedeër Stijn Jansen (TION) achter zich. Jansen liet 37:16 afklokken en bleef op zijn beurt de eerste master Arnold Klieverik voor (37:30). Sandra Wassink (Archeus) was de snelste van het vrouwenveld in 45:16, voor Titia van der Stelt (LAAC) in 46:00 en Tessa Schurink in 46:40.

Vijf kilometer

Op de korte afstand liet Harmen Hoek zijn tweede zege van het weekend noteren, na een dag eerder al de vijf kilometer bij de Rijsserbergcross te hebben gewonnen. Met 16:27 was de Enschedese atleet van AC TION ruim een minuut sneller dan Connor Kluivers, die in een eindsprint met Kyan Rytzell in zijn voordeel besliste (17:35 om 17:36). Bij de vrouwen ging de winst naar de Duitse Fabiane Meyer uit Gronau Epe, die in 20:13 de Enschedese Gemma Frances aftroefde (21:06).

De Dinkelcross was de eerste wedstrijd die meetelt voor de Twentse Cross Competitie (TCC). Deze bestaat in totaal uit zes wedstrijden. De eerstvolgende cross staat gepland op zondag 24 november: de Bovenbergcross in Markelo.