Volledig scherm
Stijn Jansen (archieffoto) © Lenneke Lingmont

Stijn Jansen oppermachtig bij UT Triathlon

ENSCHEDE – Eredivisie triatleet Stijn Jansen won vandaag de 34e editie van de UT Triathlon met overmacht. De Enschedeër had 54:41 nodig over 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Al op het zwemonderdeel wist Jansen afstand te nemen. Hij zwom als enige onder de zes minuten en ging al na 6:19 de wissel in. Met ook nog een snelste fietstijd van 30:11 en een snelste looptijd van 15:26 boekte hij een fraaie kop-staart overwinning.

Brokstukken

Achter het geweld van de 21-jarige Twentenaar konden de overige atleten de brokstukken verdelen. Danny Boom uit Aalten was als tweede uit het water, vlak voor Enschedeër Pascal Bruins. Beiden bleven in die posities in het veld: Boom, voormalig waterpoloër, liep wat uit in de eerste wissel en op het fietsonderdeel, Bruins kwam weer dichterbij op het looponderdeel. Boom finishte in 59:14 als tweede, Bruins bleef met 59:43 ook nog onder het uur. Hengeloër Erik Lentfert fietste zich naar voren en werd vierde in 1:01:28, voor Zwollenaar Frank Eggink, die 1:02:17 over de achtste triathlon deed. Verder nestelden Twentenaren Thijs Coppelmans (Enschede, zesde) en Joep Zanen (Enschede, tiende) zich in de top-tien.

Vrouwen

De vrouwenrace werd gewonnen door Sylvia van Breda. De Nijmeegse kwam als tweede uit het water achter Joyce Mulder, maar pakte op de fiets snel de koppositie met Saskia Bekhuis uit Vasse op haar hielen. De drie vrouwen bleven in elkaars nabijheid, terwijl van iets verder Lieke Hegeman zich naar voren werkte met de snelste fietstijd. Op het lopen trok Van Breda de winst naar zich toe met een looptijd van 20:09 en zegevierde in 1:04:42. Hegeman en Bekhuis vochten de strijd om de tweede en derde plek uit, waarbij Hegeman de tweede plek mee terug nam naar Deventer. Hegeman noteerde 1:05:33, Bekhuis (afgelopen week uitgeroepen tot sportvrouw van de gemeente Tubbergen) werd derde in 1:05:56.