Volledig scherm
© Suus Esman

Strijdlustig BS-Racing Team behaalt podiumplek in Assen

AUTOSPORTASSEN - Het BS-Racing Team uit Rijssen is bij de Gamma Racing Days op het TT Circuit in Assen derde geworden in de race van zondag. Het team stelde voor het vierde achtereenvolgende raceweekeinde een podiumplaats veilig.

Voor het team uit Rijssen begon het weekeinde nog met een vijfde plaats tijdens de race van zaterdag. Hier moesten coureurs Marcel van de Maat en Peter Schreurs 25 seconden langer stilstaan tijdens hun rijderswissel door resultaatseconden uit eerdere races. Een podiumplaats leek onwaarschijnlijk, een plek in de top 5 het maximaal haalbare.

Spannend

Het maakte het team strijdlustiger om zondag, op hun thuiscircuit alsnog een podiumplaats binnen te slepen. Lange tijd bleef het spannend en leek het erop dat ze als vierde de race zouden finishen. Echter werd het toch een derde plaats, wegens een opgelegde sanctie voor 1 van de tegenstanders.

Volledig scherm
© Suus Esman

Algemeen klassement

Door het goede resultaat stijgt het BS-Racing Team naar de tweede plaats in het algemeen klassement van de Sportsportdivisie 1, binnen de Supercar Challenge. De ploeg gaat volop voor het kampioenschap, met als eerst op de kalender het Spa Racing Festival in het laatste weekeinde van september.