Volledig scherm
Archieffoto © Arjan Gotink

Teleurstellend verlies voor BZC

BORCULO – De waterpoloërs van Schuurman BZC hebben een even verrassende als teleurstellende nederlaag geleden tegen De Ham. De formatie uit Wormerveer bleek in Borculo de beste: 13-15.

BZC was bezig aan een aardige serie, had vijf duels op rij in de eredivisie niet verloren, maar een matig begin brak de nummer zes van de ranglijst op tegen de nummer tien. BZC scoorde in de eerste vijf minuten niet terwijl De Ham vier keer de bal achter doelman Robert Beskers smeet. Over die 4-0 achterstand kwam BZC nooit heen.

De ploeg van Klaas Zwaan moest het hele duel in de achtervolging, kwam ook een paar keer dichtbij, maar nooit helemaal langszij. Zo stond het in de openingsfase van de tweede periode 4-5 en halverwege was het 8-9. Die negen tegentreffers moeten een doorn in het oog zijn geweest voor coach Klaas Zwaan. De laatste drie duels kreeg BZC namelijk respectievelijk slechts zes, negen en tien doelpunten tegen in de hele wedstrijd.

Ook na de wisseling van kant was de Borculose formatie gedoemd tot achtervolgen en ook toen kwam BZC tot op één treffer achterstand terug. Bij 11-12 aan het einde van de derde periode leek het erop dat BZC de valse start toch nog goed zou kunnen maken. De Ham liep in het laatste kwart echter wederom uit tot een verschil van drie doelpunten (11-14) en daarmee was BZC definitief geknakt.