Volledig scherm
Tijmen Eising, als winnaar van de GP van Lichtenvoorde. © theo kock

Tijmen Eising naar VolkerWessels-Merckx

Het Twents-Sallandse wielerteam VolkerWessels-Merckx heeft zich versterkt met Tijmen Eising uit Emmen. De 27-jarige Drent moet één van de speerpunten worden van de formatie van Allard Engels en de jongere renners in het team begeleiden. 

Jelle Bootsveld uit Heino maakt de omgekeerde beweging. Hij vertrekt juist naar Metec-TKH, waar Engels de afgelopen vijf seizoenen fietste. Deze ploeg kent meerdere nieuwe gezichten in 2019. „Ik was er zelf nog niet helemaal uit of ik weg wilde, maar de ploeg heeft die beslissing voor me genomen. In goed overleg hoor, want ik heb het vijf jaar goed naar mijn zin gehad bij deze formatie van Michel Megens. De overstap naar VolkerWessels-Merckx voelt voor mij heel natuurlijk, ik wilde - na zijn vertrek bij Metec - altijd nog eens met Allard Engels werken. Via Jeff Vermeulen heb ik een baan bij de Voskamp Groep - één van de sponsors van de ploeg - en hij heeft me ook aangemoedigd om bij de ploeg te rijden.”

„Allard heeft daar echt iets moois neergezet. Het lijkt me mooi om in een nieuwe omgeving met deels andere wedstrijden nog eens een mooi seizoen te draaien. Het huidige wil ik vooral graag vergeten. Ik ga bovendien ook weer veldritten rijden, zo staat de Superprestige van Gieten op het programma”, aldus de voormalig wereldkampioen veldrijden bij de junioren (2009).