Volledig scherm
© Thinkstock

Toch geen PD-wedstrijden voor Wivoc

volleybalWINTERSWIJK – De volleyballers van Skopein Wivoc zijn alsnog gedegradeerd. Na de elfde plek in de competitie moesten de Winterswijkse mannen afdalen naar de promotieklasse, maar omdat nummer tien Bovo Aalten 2 zich vrijwillig terugtrok, leek er toch nog een ontsnappingsmogelijkheid voor de Achterhoekers.

Wivoc was tot afgelopen dinsdag in de veronderstelling dat het de PD-plek van Bovo overnam en dat het met Harambee 2 en BVC’73 2 mocht gaan strijden om een plek in de derde divisie. Op de website van de Nevobo stond ook lange tijd ‘PD-wedstrijden’ achter Wivoc. Sinds woensdag prijkt daar echter het woordje degradatie.

“Ik ben pislink”, sprak Wivoc-aanvoerder Gerald Mensen. “Overal staat dat we promotie- en degradatiewedstrijden mogen spelen, maar dat gaat nu ineens niet door. Ik heb dinsdag contact gehad met de Nevobo en zij zeiden dat ze het verkeerd op de website hadden staan. We hebben een zwaar seizoen gedraaid en dachten nog een kans te hebben om het recht te trekken, maar we krijgen geen medewerking. De Nevobo wil het niet terugdraaien. Ongelofelijk, ik vind dit erg lelijk van de bond.”

  1. Sanne Wevers rekent op WK-deelname: ‘Blij dat ik weer mee kan doen’

    Sanne Wevers rekent op WK-deelname: ‘Blij dat ik weer mee kan doen’

    Kan Sanne Wevers zich voorstellen dat bondscoach Gerben Wiersma haar niet meeneemt naar de WK in Stuttgart? Na enige bedenktijd klinkt het volmondig: ‘Nee.’ ,,Ik moest er even over nadenken. Ik hoop dat ik meer waarde heb voor het team dan alleen de toestellen die ik turn. Ik denk dat we ook een bepaald ervaringsteam naar de WK moeten sturen’’, zei Wevers na haar eerste wedstrijd sinds de WK van Doha, november vorig jaar.