Toch nieuwe schaatsploeg Keulstra

ENSCHEDE - Pien Keulstra gaat vanaf volgend jaar in de marathonkleuren van schaatsteam mkbasics.nl rijden. De 20-jarige schaatsster uit Enschede komt over van langebaan team Activia, dat zij onlangs verlaten heeft.

Keulstra maakte dat besluit vorige week bekend. Ze zei toen: ,,Ik wil niet altijd rekening moeten houden met wedstrijden die komen. Schaatsen bij een commerciële ploeg voelde voor mij wat dat betreft als een belemmering. Dat wil ik niet meer.” Ook gaat ze een studie fysiotherapie beginnen.

Bij haar nieuwe marathonploeg kan ze die ambites combineren met haar sport. Keulstra werd in 2012 de jongste Nederlandse afstandskampioene ooit op de 3000 en 5000 meter.

Teammanager van de schaatsmeiden Mireille Reitsma ziet met de komst van Keulstra Team mkbasics.nl compleet worden. ,,We hebben de marathonteams compleet en kunnen met wederom een mooi ploeg meiden van start. Met Pien in ons midden hebben we een sterke en talentvolle schaatsster erbij. Zowel in de langebaan als in de marathon zien we kansen voor haar. We kijken er naar uit om te gaan beginnen."