Volledig scherm
Annemiek Jansen: ''Het zat er op zich wel aan te komen, maar je moet het dan toch nog even doen.'' © Annina Romita

TTT in extremis langs Sparks: 'Dit hadden we net even nodig'

SOFTBALENSCHEDE - De softbalsters van Tex Town Tigers hebben zaterdag opgelucht adem kunnen halen tegen de nummer twee van de Golden League, Sparks uit Haarlem. In de eerste wedstrijd kwam TTT nog net tekort (4-0), maar de twee scores in de laatste slagbeurt in de tweede confrontatie (4-3) zorgden alsnog voor een Enschedese overwinning, en die zege kwam voor TTT nou net op het juiste moment.

Gebalde vuisten, innige omhelzingen. Op het veld en op de bank bij TTT barstte zaterdagavond een explosie van vreugde los, na de twee late scores en daarmee de eindoverwinning tegen Sparks.

Play-offs uit zicht

''Dit hadden we echt even nodig'', sprak aanvoerster Annemiek Jansen vlak na de wedstrijd op sportpark De Kroedkotten in Enschede. Haar ploeg kreeg de afgelopen weken veel nederlagen te verwerken. Mede daardoor is een plek in de play-offs uit het zicht geraakt.

''De laatste weken ging het minder, mede door blessures. Dan snak je toch naar zo'n moment als vandaag. Het zat er op zich wel aan te komen, maar je moet het dan toch nog even doen. Hopelijk kunnen we de lijn nu doortrekken.''

Volgende week zaterdag speelt TTT nog een keer voor de zomerstop. Wederom op eigen veld. Dan komt lijstaanvoerder Olympia op bezoek.