Volledig scherm
Lieke (links) en Sanne Wevers naar Rio. © anp

Turnfamilie Wevers naar Olympische Spelen

Niet alleen balkspecialist Sanne Wevers gaat naar de Olympische Spelen, zondagmiddag werd duidelijk dat ook haar zus Lieke voor Rio is geselecteerd en dat vader Vincent als trainer van de vrouwenploeg eveneens van de partij is.

Sanne Wevers was al zeker van deelname aan de Olympische Spelen. De Oldenzaalse maakte onlangs indruk door een Europees puntenrecord te turnen op balk, haar favoriete onderdeel en waarop ze afgelopen jaar het zilver veroverde tijdens het WK in Glasgow. Afgelopen zaterdag turnde zus Lieke zich tijdens een testwedstrijd in Heerenveen ook in de ploeg. Vader Vincent,de trainer van de twee, gaat mee als bondscoach van de vrouwenploeg.

Gymnastiekbond KNGU maakte zondag de voordracht bekend. De aanwijzing van onder anderen Epke Zonderland, Yuri van Gelder en Sanne Wevers lag voor de hand.

Frank Rijken kreeg de voorkeur boven Casimir Schmidt en Michel Bletterman, die er ook bij waren bij het olympisch kwalificatietoernooi in april in Rio. Daar bestond het team nog uit zes in plaats van vijf turners, terwijl Yuri van Gelder was thuisgelaten. De
Brabander kon als medaillekandidaat echter rekenen op een plaatsje in de olympische ploeg. Ook Jeffrey Wammes mag zich opmaken voor zijn eerste deelname aan de Spelen.

Bij de vrouwen werden behalve Lieke Wevers ook Vera van Pol, Céline van Gerner en Eythora Thorsdottir aangewezen.