Volledig scherm
© TC Tubantia

TVT op scherp voor Europese clash in Almelo

ALMELO – De Almelose volleybalsters van Eurosped-TVT staan op scherp voor de Europese thuiswedstrijd tegen het Russische Zarechie Odintsovo, vanavond (woensdag) om 20 uur in de IISPA-hal.

Coach Jan Berendsen onderwierp zijn uitgedunde ploeg vanochtend nog aan een laatste training. De spoeling is dun in de selectie, wegens de langdurige blessures van diagonaal Romee Polman (rug) en spelverdeelster Sterre van Doorn (knie) en het vertrek van Sanne Metsemakers. Er zijn nog 9 van de 12 speelsters over.

,,We hebben elkaar nu hard nodig, zeker in dit soort wedstrijden”, zei spelverdeelster Rochelle Wopereis na de training. Ze staat er op haar positie, vanwege de knie-operatie van haar vervangster Van Doorn, alleen voor. Over de sterke opponent uit Rusland zei ze: ,,We kunnen heel veel van dit soort wedstrijden leren. De ervaring is belangrijk en die nemen we mee naar de competitie”

Fabiënne Coenders: ,,We zijn met minder speelsters en dus minder flexibel. Sommigen zijn niet vervangbaar. Als er iets fout gaat met spelverdeelster ‘Woppie’ (de koosnaam voor Rochelle Wopereis,) hebben we een probleem. Maar ik heb niet het gevoel dat er extra druk ligt op het team. Het is pure overmacht.”

De ploeg heeft de nederlaag tegen Set-Up’65 achter zich gelaten. Tegen de streekgenoot uit Ootmarsum liet TVT zondag een riante kans op een 3-1 zege liggen. In de finale van de vierde set werd een grote voorsprong verspeeld en werden zelfs twee matchpoints niet benut. Vervolgens zakte de ploeg in de vijfde set door het ijs.

Lea van Rooijen: ,,Het was weer een leermoment. We zijn dus nog niet zo sterk dat we de teleurstelling na zo’n vierde set opzij kunnen zetten.” En libero Daniëlle Nouwen: ,,We leren ervan. Net als van de Europese wedstrijden tegen een sterke tegenstander. Als team hebben we de stijgende lijn te pakken. Dat willen we vanavond ook laten zien.”

In TC Tubantia van donderdag meer over het Europese avontuur van TVT.